Home » Even voorstellen

Even voorstellen...

Mijn naam is Wim Karremans, ik woon in Gemert en ben beter bekend als alias WILLEM karikatuurtekenaar/ Sneltekenaar Willem.

Sinds 1996 teken ik beroepsmatig en met veel plezier karikaturen van gasten op de meest uiteenlopende feestlocaties in binnen en buitenland. Denk daarbij aan kastelen, beurzen, bruine kroegjes, scholen, winkels, bedrijven, braderieën, privé feestjes, partyboten en zelfs dierenartsen praktijken. Er wordt op een treffende manier en in enkele minuten een goed gelijkende karikatuur op A3 papier getoverd van een ieder die het aandurft om te poseren. Alléén, of met zijn tweeën.
 
Ook kan er sinds enkele jaren met een digitaal Wacom tekentablet worden getekend op uw feest. Het heeft ongekende mogelijkheden. Ik ben dus veelzijdig actief, en inzetbaar op ieder feest.
 

Tekenen (hoe het begon)

Ik kan me nog vaag herinneren dat mijn vader een paar lijntjes op papier tekende en plotseling was daar een duif!!  Zo zal het wel begonnen zijn denk ik.  Maar ook dat nauwelijks verstaanbaar mompelende mannetje op TV dat ZICHZELF tekende uit één lijn, hoe mooi kan het zijn!  En vooral niet te vergeten de prachtige cartoons van Wim Boost in de Volkskrant:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Boost 
De inspiratie was geboren. Op de basisschool tekende ik voornamelijk haaien, en bekeek met enige jaloezie het "werk" van klasgenoot Johan Bal. Die kon dat namelijk veel beter. Waarom haaien?? Werkelijk GEEN IDEE!!
Op de MAVO zette die gewoonte gewoon door en krabbelde ik mijn agenda's vol met voornamelijk tekeningetjes over in de prak gereden auto's, kromme lantaarnpalen, en dat alles rijkelijk gegarneerd met afgevlogen auto onderdelen, losgeslagen brilletjes, kunstgebitten etc.  Minder haaien dus. Wat later kwamen daar ook nog leraren bij.....
Nou vond ik destijds mijn agenda's nogal persoonlijk en op zekere dag werd mijn privacy ernstig geschonden door een wat al te nieuwsgierige klasgenote. Kunt u zich de hilariteit voorstellen? Op het einde van het schooljaar gaf ik mijn agenda's weg omdat de belangstelling onder mijn klasgenoten groot was! Dus.. beste Heleen Sche(e)pers: waar is dat ding in godsnaam gebleven?! P.s. Ik sta op Schoolbank.
 

Schilderen 
Wim Karremans, september 1958 (autodidact -pur sang-)

Blonk al uit in tekenen en expressie op de basisschool te Nuenen en is vanaf 1997 professioneel actief als veelzijdig kunstenaar.

Op jonge leeftijd werd hij gegrepen door het licht in de landschapschilderkunst van onder andere Andreas Schelfhout en zijn leerling Joseph Leickert. Maar ook het werk van Gerard Delfgaauw en de wat minder bekende Wim Kroon waren een belangrijke inspiratiebron. 

 

In de jaren 1980-2000 werkte hij voornamelijk teruggetrokken in zijn atelier en schilderde vele portretten, landschappen en vrije kunst maar ook veel werk in opdracht. Met het schilderen van collage's, figuratief, en wat abstracter werk leefde hij zich later uit en vond daarin een grote passie. Steeds weer op zoek naar vernieuwing.

 

Wim exposeerde via enkele grote kunsthandels in binnen en buitenland en verwierf wereldwijd bekendheid.

Onder andere bij,

-Het Verstekje in Eindhoven met als drijvende kracht Henny Bolwerk
-Kunsthandel Vlemmix Asten
-Vele particuliere opdrachtgevers

 

Schilderde en tekende in diverse landen waaronder Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk
Technieken: voornamelijk acryl en olieverf op doek en paneel.

Diciplines: tekenen, schilderen en sinds 1997 ook als professioneel karikaturist.


Wim was o.a. actief te zien bij Talpa TV tijdens de opnames van de Utopiamarkt 2015

Tekende en schilderde diverse beroemde persoonlijkheden in binnen en buitenland

 

Mijn actieve domeinnamen: 

www.sneltekenaarwillem.nl  (Hoofddomeinnaam. Meest recent; u bent hier dus helemaal goed)
www.sneltekenaar.jouwweb.nl (Actief)
www.willemkarikatuurtekenaar.nl (de oude domeinnaam)